Laskettelemassa Turkissa

Sanna Alatalo Blogikirjoituksia

Tiesitkö että lomaillessasi Alanyassa joulu-maaliskuussa voit yhdistää rantalomailuun myös laskettelun?

Laskettelemassa Turkissa

Kleopatra Homesin Sanna Alatalo laskettelemassa Turkissa aurinkoisena helmikuun päivänä.

Davraz vuori ja laskettelukeskus sijaitsee n.250 km päässä Alanyasta, joten jopa päiväretki laskettelemaan onnistuu erinomaisesti. Tie on hyväkuntoinen, voit vuokrata auton ja ajaa itse tai osallistua järjestetylle retkelle. Matkaan kannattaa lähteä aikaisin aamulla, jotta jää aikaa lasketella valoisan ajan, sillä rinteet eivät ole valaistuja.

Kuva: Google maps

Davraz vuori on 2635 metriä korkea ja sijaitsee Turkin neljänneksi suurimman järven, Eğirdir järven, vieressä. Lasketellessa saa ihailla upean kaunista järvimaisemaa.

Rinteitä on yhteensä 12 ja ne vaihtelevat aloittelijoille sopivista sinisistä rinteistä kokeneempien laskijoiden punaisiin ja mustiin rinteisiin. Hissit ovat istuma- ja ankkurihissejä. Myös ei laskettelevat pääsevät istumahissillä maisemakierrokselle nauttimaan mahtavista näköaloista.

Kuva: Davraz laskettelukeskus

Kuinka onnellinen olinkaan, kun vuokraamosta löytyi yhdet BIGFOOTIT, joilla olen tottunut laskemaan!

2016 – 2017 talvisesongin lippujen hinnat:

Päivälippu viikolla:  35 TL eli n.9 €    /   Päivälippu viikonloppuna:  65 TL eli n.16 €

EDIT: 19.2.2020 LIPPUJEN HINNAT talvisesonki 2019 – 2020

Päivälippu 10 laskua: 65 TL eli n.10 €  /  Päivälippu 100 laskua: 350 TL eli n.53,50 €

Jos haluat viettää useamman päivän lasketellen, alueelta löytyy hotelleja. Lisää majoituspaikkoja löytyy Ispartan kaupungista, vain n.30 kilometrin päästä.

”En pakannut rantalomalleni lasketteluvarusteita mukaan!”

Ei hätää, kun alat lähestyä laskettelukeskusta, tien varrelta löytyy välinevuokraamoita. Niistä saat kohtuuhintaan vuokrattua suksien/laudan ja monojen lisäksi myös housut ja takin.

Toinen Alanyan lähellä oleva laskettelukeskus on Saklıkent. Se sijaitsee Antalyasta hieman länteen, n.214 km:n päässä Alanyasta. Turkissa on useita laskettelukeskuksia, joten lomailetpa talvikautena melkein missä päin maata tahansa, sinulla on halutessasi mahdollisuus päästä mäkeen.

Itse kävin ensimmäisen kerran Davrazissa laskettelemassa 2 vuotta sitten helmikuun lopulla. Vaikka oli upean aurinkoinen päivä, vuorella oli viileä tuuli. Ylhäällä oli onneksi kahvila, jossa tunnelmallisen avotulen ääressä oli mukava lämmitellä ja nauttia kaakaota.

Olin hämmästynyt kuinka paljon luonnon lunta vuorella oli ja miten hyvät lasketteluolosuhteet olivat. Lauantaipäivästä huolimatta ihmisiä ei ollut liikaa, joten aika ei kulunut pitkissä hissijonoissa. Laskijoita oli kaikentasoisia, osa laski suksilla ja osa lumilaudalla. Aloittelijoille oli tarjolla opetusta.

Kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen kokemus, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Muista ottaa aurinkolasit mukaan, sillä aurinko saattaa häikäistä 😉

– Sanna