Asiakkaiden kokemuksia

Ikioma aurinkokoti on monen unelma. Alanyassa Sanna Alatalo on loistava apu sen hankinnassa / myynnissä.
Suosittelen lämmöllä ammattitaitoista Sannaa, hän todella hallitsee ja hoitaa huolellisesti kaikki kauppaan liittyvät asiat.
Lisäksi on aina ilo katsoa, kun ihminen viihtyy työssään.

Olimme vaimoni kanssa Alanyassa ja katselimme asuntoja. Sannalta löytyi asunto mikä vastasi meidän toiveita täydellisesti ja jonkun aikaa tuumattuamme päätimme sen ostaa. 

Sanna hoiti kaupan ja siihen liittyvät asiat nopealla aikataululla (helppoa kun heinän teko), mitään emme ymmärtäneet mutta luotimme Sannaan ja kaikki toimi juuri niinkuin sovittiin. Myös muut asiat Sanna hoiti; pankkitilit, vakuutukset ja virastokäynnit. Todellakin helpompaa kuin Suomessa, siis meille! Ja hän lupasi auttaa jatkossakin.

Loistavaa, hyvää ja luotettavaa palvelua!

Olemme lomailleet Alanyassa noin 10 vuoden ajan ja viime vuosina oman loma-asunnon hankkiminen on ollut mielessä. 

Monenlaista välittäjää on tavattu ja esittelyissä käyty, mutta vasta nyt Sannan kanssa yhteistyö on sujunut niin luottamuksellisella tavalla, että unelmasta tuli vihdoin totta! Täällä on tarjolla hyvin monenlaista kaupantekijää, mutta ostajan on syytä olla valppaana valintaa tehdessään.

Kaikista kaupanteon koukeroista on selvitty niin vaivattomasti, että tämä on ollut jopa helpompaa kuin asunnon osto kotimaassa.

Suosittelemme lämpimästi Kleopatra Homesia ja kiitämme Sanna Alatalon rautaisen ammattimaista otetta!

Tapasimme Sannan ensimmäisen kerran heinäkuussa 2015, jolloin tulimme katsastamaan Alanyan asuntotarjontaa. Saimme heti asiantuntevaa opastusta ja tietoa eri kohteista, joita kävimme katsastamassa. Löysimme meille sopivan kohteen Avsallarista ja muutaman päivän harkinnan jälkeen teimme kaupat. 

Kun tulimme uudelleen lokakuussa, Sanna oli hoitanut syksyn aikana kaikki sopimukset, vakuutukset yms asiat kuntoon. Vain allekirjoitukset puuttuivat. Näin pääsimme nauttimaan uudesta kodistamme hyvillä mielin.

Koska viihdyimme hyvin Avsallarissa, aloimme talvella 2017 tutkailla mahdollisuutta vaihtaa asuntoa isompaan ja tietenkin Sannan avustuksella. Jälleen kaikki järjestyi muuttoa myöten hienosti ja kun saavuimme huhtikuussa 2017, oli uusi kotimme valmiina odottamassa.

Voimme suositella Sannaa hyvin lämpimästi. Hän hoitaa kaikki kauppoihin liittyvät asiat huolella ja on auttanut tarvittaessa muissakin asioissa parhaansa mukaan.

Useiden etelän lomamatkojen jälkeen alkoi kyteä ajatus asunnosta ulkomailla.

Tutustuimme lukuisiin vaihtoehtoihin netin välityksellä ja ehdottomaksi suosikiksi osoittautui
Kleopatra Homes Sanna Alatalo. 

2015 syksyllä varasimme matkan Alanyaan ja sovimme tapaamisen Sanna Alatalon kanssa. Sannalla oli monipuolinen asuntotarjonta. Kahden viikon aikana löysimme sopivan asunnon ja Sanna
laittoi rattaat pyörimään. Kaikki paperityöt Sanna hoiti rautaisella
ammattitaidolla meitä koko ajan informoiden missä mennään.

Kaikki huonekalu asiat hoidettiin samalla reissulla ja kun kuukauden päästä
mentiin uudestaan meillä oli huonekalut valmiina paikoillaan ja saatiin
mitä tilattiin.

Myös kaikissa muissakin asioissa Sanna on auttanut aina kun on ollut jotain epätietoisuutta/varmuutta.

Iso Kiitos Kleopatra Homesin Sanna Alatalolle.
Jos haluat asunnon Turkista, niin Kleopatra Homesin sivuille kurkista.

Jos tarvitsette luotettavaa asiantuntijaa asuntokauppoihin, voimme vilpittömästi suositella Sannaa ja Kleopatra Homesia. Tuntee paikalliset ja heidän tavat, osaa turkin kielen ja bonuksena saman katon alta löytyy virallinen kielenkääntäjäkin Saara. Ei tarvitse painajaisia kotomaassa nähdä, hommat hoituu niinkuin on sovittu kellontarkasti.

Kirjoitan asunnon ostosta Alanyasta. Olin pähkäillyt asunnon ostoa pitkään. Katsonut tv-sarjaa osto tapahtumasta ja selannut nettiä tiheään. Hyvältä kaikki näytti, mutta jos ei tee ratkaisua ostosta, kaikki on turhaa. Pitää tehdä päätös, että nyt ostan. 

Olin käymässä viime huhtikuussa ensimmäistä kertaa Alanyassa. Kiertelin kaupunkia ja heti tuli tunne, että täällä on minun toinen asunto.
Eräänä päivänä kävelin rantabulevardilta hotellille sattumalta poikkikadulla osuin Kleopatra Homes asuntotoimistoon. Ei muuta kuin ovesta sisälle. Sanna toivotti tervetuloa, saako olla kahvia vai teetä, minä sanoin, että otan vettä kiitos.
Sanna kyseli mistäpäin haluat, että lähdetään katselee. Sovittiin tunnin päästä aika, että Sanna tulee hakemaan hotellilta. Kierrettiin kolmessa eri kohteessa, juuri ehdittiin takaisin ennen pimeän tuloa.

Sitten alkoi tiukka pohdinta, kun tulin kotiin. Katselin Kleopatra Homesin sivuilta eri vaihtoehtoja. Yhtäkkiä osui silmään Habitat Hill. Ei muuta kuin laitoin Sannalle sähköpostia, että olen kiinnostunut tästä kohteesta. Siitä alkoi sähköpostilla kirjoittelu. Esitin kysymyksiä Sannalle, Sanna sanoi, että niin tyhmää kysymystä ei ole, etteikö hän vastaisi. Sanna laittoi mulle videokuvaa asunnosta viime toukokuussa. Pyörittelin niitä kotona moneen kertaan, mitä enemmän katsoin sitä vakuuttuneemmaksi tulin, että toi on mun asunto. Kysyin Sannalta voiko varata asuntoa pariksi kuukaudeksi. Vähän ajanpäästä tuli vastaus, että kyllä onnistuu.

Sovittiin, että minä tulen Alanyaan heinäkuussa. Sanna oli varannut vuokra-asunnon saman kadun varrelta missä Habitat Hill sijaitsee. Oli vähän enteellistä.
Olin viikon heinäkuussa Alanyassa kierrettiin muitakin paikkoja katsomassa. Iltaisin kävin ainakin kolmeen kertaan katsomassa tulevaa asuntoa. Maanantaina Sanna tuli sovittuun aikaan hakee mua, ja kysyi oletko tehnyt päätöksen. Sanoin Habitat Hill. Sanna totesi, että tämä oli odotettavissa. Ajettiin asunnolle siellä oli rakentaja paikalla, kirjoitettiin paperit ostosta. Sannalla oli paperit valmiina, hän oli ennustanut oston.
Sanna antoi minulle huonekalukaupan osoitteen, ja minä seuraavana päivänä menin ostoksille.
Viikko meni nopeasti, ja kotiin piti lähteä. Äkkiä rahat Alanyaan Sannalle, että hän pääsi hankkimaan Tapua. Kauaa ei mennyt, kun tuli kuva tapusta. Sanna hoiti tehokkaasti asiat.

Syyskuussa menin kahdeksi viikoksi uuteen kotiini. Siellä oli huonekalut valmiina, Sanna oli hoitanut asiat siltä osin hienosti. Sanna oli laittanut kuvia kalustetusta asunnosta jo minulle.
Sanna tuli sovittuun aikaan hakee mua aamulla ja mentiin Metroon ostaa taloustavaroita, auto tuli aivan täyteen, mutta rahaa ei mennyt paljoa.
Sanna hoiti viranomaisasiat todella jämäkästi. Käytiin verotoimistossa, notaarilla, pankissa. Kaikki nämä asiat kuuluu välittäjän toimiin. Voin sanoa, että aivan mahtavasti Sanna toimi näissä asioissa. En liioittele yhtään.
Vakuutukset hoidettiin kuntoon syyskuussa myös, nämä kuuluu välittäjän toimiin. Itse en olisi osannut näitä kiemuroita hoitaa. No ei tarviikkaan. Viime marraskuussa tulin vajaaksi kolmeksi kuukaudeksi Alanyan kotiin. Aivan mahtavaa aurinko paistoi, olo oli virkeä. Hoidettiin Sannan kanssa vielä vesi ja sähkösopimukset kuntoon. Hankittiin Iskan, joka kuuluu uuden asunnon ostajalle.

Lopuksi sanon, jos olet ostamassa asuntoa Alanyasta älä osta kadun mieheltä, ne huijaa sinua.
Osta asunto Kleopatra Homesin Sanna Alatalon kautta. Sanna on tosi jämäkkä, ystävällinen ja luotettava välittäjä. Hän osaa kovistella paikallisia toimijoita ja on kielitaitoinen.
Jos joku minulta kysyy välittäjää Alanyassa, vastaus on Kleopatra Homes Sanna Alatalo.

Monet haaveilevat kakkoskodista jossakin kaukana. Mekin ajattelimme asiaa monia vuosia ja etsimme juuri meille sopivaa asuntoa, kunnes vihdoin vuonna 2011 tiesimme löytäneemme oikean. Vaikka etsiminen voi kestää pitkänkin aikaa, mielestämme on tärkeintä että päätös on oma ja tuntuu hyvältä. Moni asia askarrutti mieltä asunnon hankinnassa vieraasta maasta, mutta Kleopatra Homes kertoi perinpohjaisesti toimintatavoista ja asioiden etenemisestä. Tunsimme olomme turvalliseksi ja meillä syntyi hyvä luottamussuhde välittäjään. Olemme päätökseemme hyvin tyytyväisiä. Kleopatra Homesilla on laaja verkosto luotettavia rakentajia ja yhteistyökumppaneita ja he opastavat ja auttavat kaikissa asunnon ostoon liittyvissä asioissa alusta loppuun saakka.

Hänen avustuksella käytiin kaikki paperit ja tarvittavat asiat moneen kertaan rauhallisesti läpi. Suosittelemme kodin hankintaanne Kleopatra Homesia lämpimästi!

Pitkäaikainen haaveemme on ollut hankkia koti Turkista. Kysyt varmaan miksi juuri sieltä. Olimme käyneet jo useamman kerran Turkin Alanyassa ja ihastuneet paikan siisteyteen, ihmisten ystävällisyyteen ja tietysti upeaan ilmastoon. 

Seuraavaksi kysyt varmaan miksi asunnonvälittäjänä juuri Kleopatra Homes.

Tutustuimme Kleopatra Homesiin jo Suomessa järjestetyssä tilaisuudessa, jossa saimme paljon tärkeää tietoa asioista jotka askarruttivat mieltä, esim. jos sairastun kuinka menetellä, kuinka pitkään maassa voi kerralla oleskella, millainen sää siellä on eri vuoden aikana jne..

Tärkeä tieto meille oli myös se, että yrityksen suomalaiset omistajat ovat toimineet Turkissa jo lähemmäs viisitoista (15) vuotta, yrityksellä oli suomalainen välittäjä. Kaikki viralliset paperit tehdään suomen kielellä ja saatavilla on myös varatuomaripalvelut tarvittaessa, mielestämme nämä lisäsivät luottamustamme kyseiseen toimistoon.

Seuraava askel oli käydä tutustumassa asunnonvälittäjään taas Suomessa ja sen teimme Matka Messuilla Helsingissä, jossa kerran vielä oli mahdollisuus kysellä asioita. Siellä myös sovittiin ja kalenteroitiin tapaaminen Alanyaan.

Huhtikuussa 2011 sitten kiersimme useita kohteita ja löytyihän sieltä meille asunto, vielä rakennusvaiheessa oleva. Kaupat tehtiin ja tässä vaiheessa välittäjämme Sanna Alatalon työskentely korostui entisestään. Hänen avustuksella käytiin kaikki paperit ja tarvittavat asiat moneen kertaan rauhallisesti läpi ja vielä kotonakin kirjoiteltiin hänelle sähköpostia, joihin saimme aina kattavan vastauksen. Samoin hän piti meitä ajan tasalla rakennusvaiheessa, ilmoitteli papereista ja valtakirjoista, mitä milläkin hetkellä tarvittiin.

Syyskuussa oli sitten matka upouuteen kotiimme. Paikan päällä hieno palvelu jatkui edelleenkin, saimme Sanna Alatalolta apua kodin sisustamiseen, hän kierrätti meidät kaupoissa, kertoi hintoja ja auttoi muutenkin tavaroiden hankinnassa, suuremmille ostoksille saimme kuljetuspalvelut myös Kleopatra Homesin kautta. Vakuutusten hankkiminen ja pankissa asiointi sujuivat turvallisesti, kun mukana oli tuttu ihminen joka myös puhui sujuvasti turkin kieltä.

Suosittelemme kodin hankintaanne Kleopatra Homesia lämpimästi!

Olen omistanut asunnon Turkista jo kohta kymmenisen vuotta. Ja vaikka tässä luuleekin olevansa jo aikamoinen Turkki-asiantuntija, niin kyllä hanskat tippuivat, kun oli aika hakea paikallista oleskelulupaa, eli ikametia ja tutustua Turkin monimuotoiseen virastokäytäntöön. En edes tiennyt mistä suunnasta aloittaa.

Mutta onneksi apuun riensi Sanna Alatalo.

Hänen rautainen ammattitaitonsa ja sujuva turkinkielentaitonsa sai luvan haun tuntumaan lastenleikiltä, ja voin sanoa, että virastosta toiseen ravaaminen olisi aiheuttanut itselleni toivotonta tuskaa ja maaliin asti olisin tuskin koskaan päässyt.

Sannan monivuotinen kokemus asuntojen myynnissä ja paikallisen byrokratian tuntemus ei jätä tulkinnan varaa, ja asiat tuntuivat luistavan kuin itsestään.

Jos ja kun mitään apua täällä Alanyassa tarvitsee, en voi suositella kuin alan superammattilaista Sanna Alataloa.

Rauhallista ja asiantuntevaa palvelua.

Olimme harkinneet asunnon ostoa Turkista jo vuosia. Tavanneet useita välittäjiä, kertoneet minkälaista asuntoa etsimme, mutta aina meille esiteltiin uusia toinen toistaan hienompia kohteita joista emme olleet kiinnostuneita. 

Kunnes tapasimme Sannan, hän kuunteli heti mitä haemme.
Meidän koti löytyikin jo samalla reissulla. Kaupat tehtiin jo 2kk kuluttua, jonka jälkeen työ vasta alkoi. Kaikkia papereita sinne tänne, mutta onneksi meillä oli Sanna, jonka hoidossa kaikki sujui.

Sitten alkoi kodin kalustaminen, pankkiasiat ja vakuutukset, niistäkin selvittiin Sannan avulla. Koska ostimme vanhan asunnon, jouduimme tekemään pieniä korjauksia, myös niissä asioissa pystyimme luottamaan Sannan apuun.

Joten voimme hyvillä mielin suositella Kleopatra Homesia ja Sannaa kaikille.

TAKAISIN ETELÄN LÄMPÖÖN! 
Puolet työurastani minulla oli tilaisuus asua eri maissa päiväntasaajan alueella. Kuitenkin viimeiset työvuodet hoidin töitäni Suomesta. Tuolloin, Suomen koleudessa, alkoi varmistua se, että osan vuodesta haluan taas nauttia lämmöstä ja vieraista kulttuureista. Viikon tai parin ryhmämatkat eivät kuitenkaan kiinnostaneet. Siispä etsimään sopivaa asumiskohdetta.

Aluksi tuntui selvältä, että maa olisi Espanja, koska siellä kielen puolesta tulisin toimeen ja asioiden hoito olisi helpompaa. Kävinkin useita kertoja Aurinkorannikolla ja Kanarialla tavoitteena löytää sopiva kohde. Hinnat olivat laskeneet rutkasti, mutta sopivaa asuntoa ei löytynyt. Vanhoja oli tarjolla yllin kyllin, mutta uusia tai uudehkoja ei juurikaan ollut —- ei ainakaan sijainniltaan sopivia. Oli pakko vaihtaa maata. Thaimaa olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta se on liian kaukana.

Olin vuosia aikaisemmin kerran käynyt eräässä Turkin lomakohteiden esittelyssä. Kun vielä Turkissa toimivat suomalaiset kiinteistönvälittäjät tarjoavat edullisia esittelymatkoja, niin oli helppo lähteä tutustumaan uuteen maahan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Välittäjäksi valikoitui Kleopatra Homes. Jo lentokentältä alkaen palvelu pelasi. Sieltä nouto valmiiseen Privat-asuntoon ja aamulla Alanyaan ja sen ympäristöön tutustumiseen Sanna Alatalon, Kleopatra Homesin kiinteistönvälittäjän opastuksella. Viikko kului nopeasti eri kohteissa Sannan erinomaisella opastuksella. Matka ei kuitenkaan vielä johtanut tulokseen.

Muutamaa kuukautta myöhemmin yritettiin uudelleen. Välillä etsin kohteita jo toisenkin välittäjän kanssa, mutta tuloksetta. Sanna ei kuitenkaan antanut periksi vaan vihdoinkin hänen toimestaan löytyikin juuri meille sopiva asunto lähes Alanyan keskustasta. Kun hinnasta oli sovittu, siirtyivätkin rutiinit Sannan hoidettavaksi ja minä palasin Suomeen.

Suomessa ollessani Sanna hoiti kauppaan kuuluvat asiat tehokkaasti ja nopeasti — kauppakirjat, TAPU yms.. Vain maksu jäi ostajan tehtäväksi. Ja kaikki tuo palvelu sovittuun kauppahintaan. Seuraavalla kerralla oli vuorossa asunnon siivous, tavarahankinnat, liinavaatteet ja verhot jne.. Kaikissa Sanna oli autoineen mukana, joka nopeutti asettumista valtavasti. Itselle, Turkin kieltä taitamattomalle, olisi tullut monesti päänsärkyä.

Nyt myöhemminkin yhteistyö välittäjän kanssa on jatkunut. Jatkuvasti on tullut esiin asioita, joissa on tarvinnut neuvoja ja apuakin. On ollut helppoa, kun on tiennyt kenelle soittaa. Erikseen on tässä yhteydessä syytä korostaa sitä täsmällisyyttä ja asiantuntemusta mitä Sanna välittäjänä on osoittanut. Ulkomailla, monessa maassa asuneena, osaan antaa tuollaiselle toiminnalle arvoa. Kaiken lisäksi yhteinen projektimme onkin jo muodostunut ystävyydeksi. KIITOS SANNA!

Turkki maana on yllättänyt positiivisesti. Hintataso on edullinen, turismin eteen on tehty paljon työtä viime vuosina ja rannat ovat upeita. Ihmiset ovat ystävällisiä ja mikä yllättävintä, niin ainakin uudempien asuntojen laatutaso on korkea. Hinnat esim. Espanjaan verrattuna ovat 20-30 % halvempia ja tarjonta laadukkaampaa. Omalla kohdallani ainoa ongelma on kieli. Ainakin aluksi se tuntuu vaikealta, mutta ehkä aika hoitaa puutetta. Onneksi ainakin Alanyassa englannilla tulee toimeen melko hyvin.

Ei ikinä Turkkiin! 
Ja nyt olemme onnellisia huoneiston omistajia Alanyan Kestelissä! Niin kuin monella muullakin suomalaisella, oli meilläkin negatiivinen asenne Turkin lomailuun. Jo muutamia vuosia aikaisemmin olimme päättäneet, että eläkkeelle päästessämme olisi kiva viettää osa vuodesta ulkomailla. Espanjan aurinkorannikko tietysti ensimmäisenä mielessä. Ensimmäinen tutustuminen Turkin Alanyaan tapahtui 2010 syksyllä, jolloin tapasimme myös suomalaisia kiinteistövälittäjiä. Sanna Alatalo oli juuri aloittanut Kleopatra Homes yrityksessä.

Tuo syksyinen matka muutti ajatuksemme kokonaan. Turkin Alanyassa oli turvallista, hintataso edullinen ja ilmasto suotuisa. Niin päätimme katsella asuntoa Turkin Alanyasta. Seuraavan keväänä palasimme Alanyaan kahden aikuisen poikamme kanssa asuntoja katselemaan. Sannan ammattitaito teki vaikutuksen myös poikiimme.

Keväällä 2012 palasimme taasen Alanyaan, jossa kaikki haluavat osallistua asuntoa ostavan auttamiseen. Näin meillekin kävi, milloin ravintolan henkilökunta, milloin joku muu, tunsi suomalaisen välittäjän ja järjesti meille esittelyjä. Kieliä puhumattomina oli itsestään selvää, että välittäjän tulee olla suomalainen. Ihan hyviä esittelijöitä ja mielenkiintoisia henkilöitä tapasimmekin. Toiveinamme olimme esittäneet, että asunnosta täytyi olla merinäköala, ei kovin kaukana rannasta, vähintään kaksi makuuhuonetta ja mahdollisuus rakentaa asuntoon sauna. Emme halunneet asuntoa keskustassa, mutta hyvät kulkuyhteydet pitää olla, jotta pärjää ilman autoa.

Kestelissä oli alkanut hyvän rakentajan projekti, jota Sanna meille innoissaan esitteli. Talosta oli pystyssä betoniset pilarit ja välitasanteet, kun ensi kerran siihen tutustuimme. Sannalla oli selvä visio, että tämä tässä on teidän asuntonne. Me vieläkin epäröimme ja pähkäilimme, välillä oltiin jo valmiita lyömään kaupat kiinni, mutta sitten rakentajan nopeus yllätti meidät ja emme olleet valmiit niin nopealla aikataululla.

Syksyllä 2012 olimme jo siirtyneet odotellulle eläkkeelle joten menimme Alanyaan pidemmäksi aikaa ja etsimme asuntoa oikein toden teolla. Sanna oli järjestänyt upean vuokra-asunnon meille. Kuljetus oli lentokentällä vastassa ja jääkaappi aamupaloilla varustettuna. Päätimme olla kaksi kuukautta Alanyassa ja rauhassa katsella asuntoja. Sannan meille valitsema asunto oli jo kesällä myyty. Talo, missä Sannan meille valitsema ihanne asunto sijaitsi, oli jo valmistunut pitkälle. Ja kuinka ollakaan, se kauppa joka oli asuntoon tehty, olikin juuri purkautunut. Ja ei kun taasen miettimään asiaa, valvottuja öitä ja pähkäilyä, mutta niin vain kävi, että ennen poislähtöämme olimme allekirjoittaneet ostosopimuksen asunnosta! Varmasti tässä vaiheessa Sannakin jo huokaisi helpotuksesta.

Ja sitten helmikuussa 2013 se ihanin asia, asunnon sisustaminen. Sanna kuljetti ja oli apuna niin huonekalujen, verhojen ja muiden hankintojen kanssa. Aamusta iltaan se meitä kuljetti aina yhtä ”freesinä ja guulina”. Ihanaa kun hän puhuu turkin kielen hyvin, helpottaa asiointeja paljon, koska englantia ei lähellekään kaikissa virastoissa ja liikkeissä puhuta. Kaikki viralliset paperiasiat hoituivat juuri niin kuin pitikin ja ajallaan, sähkö- ja vesisopimukset tehtynä, tili Alanyalaisessa pankissa avattuna, pankkikortti ja salasanat lompakossa, suoraveloitukset sovittuna.

Olemme jälkeenpäin kuulleet monenlaisia tarinoita, esim. asunto ostettu kaksi vuotta sitten ja Tapua (osakekirja) ei ole vieläkään.

Kauppoja tuskin kuitenkaan olisi tehty ilman Sannaa. Sanna on väsymätön asiakaspalvelija, joka vakuuttaa iloisella asenteellaan ja rautaisella ammattitaidollaan. Sannasta tuli meille enemmän kuin kiinteistönvälittäjä ja hänen apunsa ja neuvonsa ovat olleet korvaamattomia matkan varrella.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä asuntoomme ja onnellisia päätöksestämme hankkia se.

Suosittelemme lämpimästi – Sanna osaa hommansa!

Talvella 2012-2013, Suomen talven ollessa kovimmillaan, alkoi mieleni tehdä loma-asuntoa auringosta. Kävin messuilla tutustumassa vaihtoehtoihin sekä surffailin netissä paljon.  Ykkösvaihtoehdoksi nousi nopeasti Turkki ja Alanya. Siellä sekä asuntojen hinnat, että eläminen ovat kohtuullisen hintaista ja aurinkopäiviä on paljon. Myös lyhyet ja edulliset lennot vaikuttivat kohteen valintaan.

Seuraava etappi sitten olikin sopivan asunnon löytäminen. Internetin kautta löytyi useita vaihtoehtoja, jonka jälkeen piti varata matka kohteeseen, sekä sopia näyttöjä. Messujen kautta olin myös saanut yhden miellyttävän yhteydenoton paikalliselta suomalaiselta välittäjältä, Kleopatra Homesin Sannalta.

Kohteessa käydessä näinkin lukuisia asuntoja ja kaikenlaisia välittäjiä. Kaiken tämän jälkeen ehdoton ykkönen oli Kleopatra Homes. Heidän valikoimistaan löytyi saman tien asunto, joka oli minulle täydellinen, myös sijainnin että hinnan puolesta. Sannan ystävällisyys ja luotettavuus antoi minulle rohkeutta tehdä ostopäätös saman tien. Paperit hoituivat nopeasti kuntoon, jopa suomen kielellä.

Seuraava matka olikin hauska sisustusmatka, jossa Sanna oli taas suurena apuna. Hänen kauttaan löytyivät hyvät yhteistyökumppanit ja tulkkausapua tietysti. Tästä johtuen saimme asunnon kalustettua ennen lomakautta. Myös kaikki muutkin paperi- ja viranomaisasiat hoituivat kuin itsestään.

Asunnon hankkiminen ulkomailta oli hyvä päätös ja iso kiitos kuuluu Sannalle siitä, että kaikki sujui niin vaivattomasti. Nyt vaan voimme nauttia koko porukalla lomista ihanan aurinkoisessa kohteessa meren rannalla ja tarvittaessa saamme apua ajankohtaisissa asioissa. Joten voin lämpimästi suositella Kleopatra Homesia yhteistyökumppaniksi sopivan kohteen löytämisessä ja loma-asunnon hankkimisessa.

Kodin hankinta Alanyan lämmöstä 
Turkki oli entuudestaan tuttu lomakohde, mutta emme kuitenkaan olleet ajatelleet hankkia sieltä asuntoa, ennemminkin Espanjasta.

Oulussa pidetyillä messuilla esiteltiin Alanyaa ja sen asuntotarjontaa monen välittäjän toimesta. TV:stä olimme nähneet ohjelman asuntovälityksestä Turkissa ja sen myötä asia oli tullut tutuksi. Kleopatra Homesin ja Sanna Alatalon yhteystiedot saimme Huoneistoketjun edustajalta messujen yhteydessä.

Alanyaan suuntautuneen loman yhteydessä kävimme asuntoesittelyissä eri kiinteistövälittäjien mukana.

Kleopatra Homes täysin suomalaisena toimijana tuntui parhaalta vaihtoehdolta.

Kuunneltuaan toiveemme asunnon ja sen sijainnin suhteen alkoi etsintä Sannan johdolla.. Parina päivänä tutustuimme eri kohteisiin ja löysimme meille sopivan huoneiston. Kauppakirjan allekirjoituksen jälkeen alkoi Sannan työ Turkin viranomaisten kanssa. Sähköpostin välityksellä pidimme yhteyttä ja muutaman kuukauden päästä saimme viestin, että paperit ovat Tapu toimistossa valmiina. Onneksi oli asianhoitaja, joka tiesi miten toimia.

Sannan turkinkielen taidolla ja paikallistuntemuksella oli suuri merkitys myös uutta kotia sisustettaessa. Hänen kanssaan lukuisissa kaupoissa kierrellessä olemme osanneet jälkeenpäin ja ihan omatoimisesti suunnata oikeaan paikkaan niin ruoka- kuin muitakin hankintoja tehdessämme.

Kleopatra Homesin toimistoon on aina ollut mukava pistäytyä vaihtamaan kuulumisia ja vaikkapa nauttimaan kupin Juhla Mokkaa Alanyassa ollessa.

Oman kokemuksemme perusteella olemme kehottaneet tuttaviamme kääntymään Kleopatra Homesin ja Sanna Alatalon puoleen mikäli asunnon osto Turkista kiinnostaa.

Vertaa kiinteistöjä

Vertaa