Juhlapyhät Turkissa ja Ramadan paastokuukausi 2018

Sanna Alatalo Uutisia ja ajankohtaista

Juhlapyhät Turkissa ja Ramadan paastokuukausi 2018

Turkissa vietettävät juhlapyhät on hyvä huomioida kun suunnittelet omia matkojasi Turkkiin ja Turkissa. Erityisesti jos suunnittelet maan sisällä matkustamista Ramadan paastokuukauden jälkeisinä pyhinä jolloin kaikki ovat vapaalla. Tämä vaikuttaa matkalippujen ja hotellien hintoihin ja saatavuuteen. Myös nähtävyydet ja museot saattavat olla ruuhkaisia.

Tässä on päivämäärät; juhlapyhät Turkissa ja Ramadan paastokuukausi 2018

1.1. maanantai UUDEN VUODEN PÄIVÄ

23.4. maanantai LASTEN PÄIVÄ

1.5. tiistai TYÖLÄISTEN PÄIVÄ
19.5. lauantai ATATÜRKIN MUISTOPÄIVÄ / NUORTEN JA URHEILUN JUHLAPÄIVÄ

15.5.-14.6. RAMADAN paastokuukausi

15.-17.6. RAMADAN BAYRAMI / ŞEKER BAYRAMI (SOKERIJUHLA)

15.7. sunnuntai DEMOKRATIAN PÄIVÄ

21.-24.8. KURBAN BAYRAMI (UHRIJUHLA)

30.8. torstai VOITON PÄIVÄ / ITSENÄISYYSPÄIVÄ
29.10. TURKIN TASAVALLAN PÄIVÄ

 

Arkipyhät Turkissa kannattaa huomioida jos olet suunnitellut asioivasi virastoissa esim. notaari, verotoimisto, tapu-toimisto, sähkölaitos, vesilaitos ym. tai pankissa; virastot ja pankit on suljettu. Tämä myös lisää ruuhkaa arkipyhän ympärillä oleville päiville. Jos asiasi esim. pankissa käynti ei ole kiireinen etkä halua käyttää aikaasi jonottamalla, kannattaa käynti hoitaa jonain muuna päivänä kuin päivä ennen / jälkeen arkipyhän.

Päivä ennen sokerijuhlaa (Ramadan Bayrami) ja uhrijuhlaa (Kurban Bayrami)

Virastot ja pankit sulkeutuvat puolilta päivin edellisenä päivänä ennen näiden juhlapyhien alkua. Eli virallisten asioiden hoitoa ei kannata jättää iltapäivälle 14. kesäkuuta tai 20. elokuuta. Luultavasti maanantai 20.8. on jo kokonaan lomapäivä vaikka uhrijuhla virallisesti alkaakin vasta tiistaina 21.8.

Paastokuukautta kutsutaan suomen kielellä nimellä Ramadan ja Turkin kielellä nimellä Ramazan. Molempia ilmaisuja käytetään ja molemmat on oikein.

Lue lisää muslimien Ramadan paastokuukauden vietosta täältä.