Tiesitkö Turkista:

Göbeklitepessä, lähellä Sanliurfan kaupunkia, arvellaan olevan maailman vanhin temppeli, arviolta 11 600 vuotta vanha.

Uutisia ja ajankohtaista

Finnair suunnittelee ympärivuotisia lentoja Helsingistä Gazipasaan

Finnair suunnittelee ympärivuotisia lentoja Helsingistä Gazipasaan Alanyaan

Kuvan lähde: Google

FINNAIR SUUNNITTELEE YMPÄRIVUOTISIA LENTOJA HELSINGISTÄ GAZIPASAAN

Finnairin hallituksen jäsen ja suunnittelu- ja markkinointiosaston johtaja Juha Järvinen vieraili Alanyassa ja tapasi kaupunginjohtaja Adem Murat Yücelin ja Alanyan kauppakamarin johtajan Mehmet Sahinin.

”Suomalaiset pitävät Turkista, Alanyasta ja turkkilaisista. Viime vuonna suurimman kriisin keskelläkään, Finnair ei peruuttanut Turkin lentoja.” Järvinen kertoo.

Kuluvana vuonna Finnairin lennot Helsingistä Alanyan Gazipasan kentälle jatkuvat joulukuun 9. päivään asti. Suunnitteilla on että ensi vuodesta lähtien Finnair lentäisi koko talven yhden lennon viikossa Helsinki Gazipasa välillä.

 

Vapaa osittainen käännös 7.11.17 julkaistusta artikkelista Alanyapostasi-lehdessä.

Alkuperäiseen turkinkieliseen artikkeliin pääset tästä

Kommentoi


Tulkkaus- ja käännöstyöt

Tulkkaus- ja käännöstyöt

Saara Eber on palannut juurilleen ja työskentelee kesäsesongin 2017 Alanyassa Aurinkomatkojen oppaana. Näin ollen Saara ei valitettavasti tällä hetkellä tee tulkkaus- eikä käännöstöitä.

Ei kuitenkaan hätää, voit jatkossa edelleen kääntyä puoleeni edellä mainituissa asioissa. Ohjaan sinut eteenpäin virallisen kääntäjän luo, sekä Turkissa että Suomessa.

Kommentoi


Turismi on yksi työkalu levittää rauhan sanomaa

”Turkki on ollut suomalaisille suosittu lomakohde jo 1970-luvulta lähtien. Tuolloin käytiin yleisimmin Marmariksessa, mutta nykyisin ykköskohde on Alanya. Turkin matkailutoimiston johtaja Arzu Emel Yildiz suosittelee kokeilemaan myös paikallisten suosiossa olevia paikkoja, kuten Bodrumia, Alacatia ja Cesmeä.”

”Turkki on ollut mukana Matkamessuilla vuosikausia, mutta tänä vuonna se on ensimmäistä kertaa messujen teemamaa. Turkki näkyy monin tavoin ohjelmassa: on autenttista ruokaa, taidetta, tanssiesityksiä ja työpajoja.”

”Matkamessujen Turkki-teemavuoden järjestelyt aloitettiin jo pari vuotta sitten. Tuolloin maata eivät vielä samassa mittakaavassa ravistelleet viime aikoina nähdyt ongelmat: terrori-iskut, korruptioskandaalit, valtion työntekijöiden puhdistukset, vallankaappausyritys ja epäilyt maan luisumisesta diktatuuria muistuttavaan suuntaan. Levottomuudet heijastuivat viime vuonna suoraan Turkin matkailuun. Esimerkiksi Hürriyet-lehden tietojen mukaan ulkomaisten turistien määrä putosi marraskuussa 21 prosenttia vuoden takaisesta.”

Turkin väkivaltaisuuksista suuri osa on tapahtunut maan suurimmassa kaupungissa Istanbulissa. Onko sinne turvallista matkustaa?

-  Henkilökohtainen mielipiteeni on kyllä. Turkki on kotini ja tunnen olevani siellä aina turvassa. Mutta suomalaisten kannattaa katsoa turvallisuustilanne ulkoministeriön matkustustiedotteesta, sanoo viimeksi uutenavuotena Turkissa käynyt Yildiz.

Lue koko artikkeli:

Iltalehti 19.1.2017

Kommentoi


Finnairin suorat lennot Alanyaan

Hyviä uutisia Alanyan asunnonomistajille, matkailijoille ja asunnonostoa suunnitteleville;

Finnairin lehdistötiedotteessa kerrotaan että suorat lennot Helsingistä Alanyan Gazipasan kentälle jatkuvat tänä vuonna joulukuun puoliväliin asti.

Tiesitkö että Alanyassa on vielä joulukuussakin lämmintä ja suomalaiselle suorastaan kesäkelit? Myös merivesi on uimakelpoisen lämmintä pitkän ja kuuman kesän jäljiltä. Tervetuloa!

Lehdistötiedote 12.1.2017

Kommentoi


Joulumarkkinat

alanya_joulumarkkinat_kleopatrahomes_2016

 

Alanyassa jo perinteeksi muodostuneet kansainväliset joulumarkkinat järjestetään sunnuntaina 4.12.16 klo: 10-20 kaupungintalon takana rannassa.

Kaikki mukaan nauttimaan mukavasta joulun tunnelmasta, maistelemaan herkkuja eri maista ja tekemään ostoksia.

Kommentoi


Alanyassa on vielä kesää jäljellä

Turkin eteärannikolla sijaitsevassa Alanyan kaupungissa lämmin ja aurinkoinen kesäsää jatkuu lähes jouluun asti. Alanyassa voi harrastaa esimerkiksi uutta trendilajia, sup-lautailua. Sup-laudalla tasapainoillessa mäkee usein myös merikilpikonnia.

 

Lue koko artikkeli ja katso kauniit kuvat

Matkasto.net sivulta

 

Kommentoi


Suomalainen toimittaja Alanyassa

Yeni Alanya 23.8.16

Vapaa käännös Yeni Alanya-lehden (23.8.2016) artikkelista / Saara Eber

Suomalainen toimittaja Päivi Arvonen saapui Alanyaan täällä asuvan suomalaisen Sanna Alatalon kutsumana. Maassaan tunnettu ja arvostettu toimittaja Arvonen tulee kirjoittamaan Alanyasta artikkeleissaan.

Alanyaan pysyvästi asettunut Sanna Alatalo kutsui suomalaisen toimittajan Päivi Arvosen vierailulle Alanyaan. Suomen sosiaalisessa, visuaalisessa ja painetussa mediassa tunnettu toimittaja ja valokuvaaja Arvonen on tunnettu erityisesti matkailukohteista kirjoittamistaan artikkeleista. Arvonen valitsi Alanyan kohteekseen Sanna Alatalon suosituksesta. Alanyan Matkailunedistämistoimikunnan (ALTAV) hallituksen jäsen ja Exotic turizm –nimisen yrityksen omistaja Cengiz Topçu avusti tutustumisohjelman järjestämisessä. Cengiz Topçu kertoo, että toimittaja Arvonen tulee edistämään Alanyan tunnettuutta artikkeleillaan, uutisillaan ja muilla kirjoituksillaan. Topçun mukaan, “vaikka Päivi Arvonen on käynyt muutaman kerran Istanbulissa, vieraili hän nyt ensimmäistä kertaa Alanyassa. Annoimme hänelle laajasti tietoa Alanyan alueesta ja tämän hetken tilanteesta täällä. Vierailimme hänen kansssaan Alanyan historiallisten ja matkailullisten kohteiden lisäksi myös Alanyan kulttuurin erityispiirteitä esittelevissä kohteissa.”

“HALUAMME, ETTÄ ALANYA ESITELLÄÄN OIKEIN”

Topçu kertoi toimittajalle toimista, joita on tehty Alanyan tunnettuuden edistämiseksi. Lisäksi Topçun mukaan “kerroimme loppuvuoden 2016, sekä vuoden 2017 positiivisista odotuksistamme. Korostimme toimia, joita meidän itsemme tulisi tehdä maamme ja Alanyan imagon parantamiseksi, mutta myös ponnisteluita, joita Euroopassa olisi tehtävä tilanteemme ymmärtämiseksi. Alleviivasimme, kuinka tärkeää on hankkia tietoa suoraan lähteestä, Turkista ja Alanyasta. Keskusteluissamme nousivat esiin monet pääotsikot, pidätettyjen suuret määrät ja varsinkin pidätettyjen lehdistön edustajien suuret määrät; asiat, joita ulkomaalaisessa lehdistössä on ehkä vaikea ymmärtää. Olemme pyrkineet minimoimaan tämänkaltaisten asioiden negatiivisia vaikutuksia toimillamme ja teemme tuota työtä kaiken aikaa”.

Linkki lehden artikkeliin:

http://www.yenialanya.com/guncel/kosesinde-alanya-yi-yazacak-h191512.html

Kommentoi


Käännös Turkin perustuslakituomioistuimen lehdistötiedotteesta

Vapaa käännös alkuperäisistä lausunnoista / Saara Eber

Perustuslakituomioistuin on antanut 15.8.2016 lehdistötiedotteen liittyen kansainvälisen lehdistön uutisointiin alle 15-vuotiaiden lasten hyväksikäytön laillistamisesta Turkissa.

Tarve lehdistötiedotteelle syntyi, kun huomattiin, että perustuslakituomioistuimen 26.5.2016 antamia päätöksiä (E.2015/108 ja K.2016/46) vääristeltiin tietoisesti muutamien ulkomaalaisten lehdistön edustajien taholta.

Esitetyistä syytöksistä huolimatta, alle 15-vuotiaiden lasten hyväksikäyttöä ei ole yllä mainituilla päätöksillä laillistettu. Laki on mitätöity toistaiseksi teknisistä syistä, sillä Turkin rikoslain 1. kappaleessa ja 103 artiklassa määritelty minimirangaistus on tarkoitus määrittää uudelleen niin, että rangaistusta määritettäessä voidaan ottaa huomioon kunkin käsittelyssä olevan tapauksen luonne. Näin ei ole tähän saakka ollut, eikä ns. suhteellisuusperiaate ole toteutunut. Näin ollen perustuslakituomioistuimen päätös ei missään vaiheessa eikä missään tapauksessa edes vihjannut alle 15-vuotiaiden lasten seksuaalisen hyväksikäytön laillistamisesta millään tavalla.

Säännös lain mitätöinnistä on päätetty saattaa voimaan kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun se on julkaistu virallisessa lehdessä niin, ettei tälle ajalle jää lainsäädännöllistä tyhjiötä. Tänä aikana lainsäädäntöelimet saavat mahdollisuuden valmistella uuden asiaa koskevan lainsäädännön ilman, että hyväksikäyttö missään vaiheessa jäisi rankaisematta tai se laillistettaisiin. Tämä valmisteluaika alkoi 13.7.2016.

Joten, vastoin kaikkia spekulointeja, edellämainitut rangaistussäännökset ovat edelleen voimassa ja alle 15-vuotiaan lapsen hyväksikäyttö on edelleen rangaistava rikos. Mitätöintipäätöksellä annetaan lainsäädäntöelimille mahdollisuus laatia uusi säännöstö, jolla voidaan korjata aiemmassa säännöstössä olevat tekniset ongelmat annetun ajanjakson puitteissa.

Annetaan tiedoksi, kunnioittavasti,

Turkin perustuslakituomioistuimen puheenjohtajisto.

 

Alkuperäiset, englannin ja turkin kieliset lausunnot:

http://www.constitutionalcourt.gov.tr/inlinepages/press/PressReleases/detail/29.html

http://anayasa.gov.tr/icsayfalar/duyurular/detay/51.html

Kommentoi