Turkin juhlapyhät ja paastokuukausi Ramazan vuonna 2020

Sanna Alatalo Uutisia ja ajankohtaista

Turkissa vietettävät juhlapyhät on hyvä huomioida Turkin matkoja ja lomia suunnitellessasi. Jos suunnittelet maan sisällä matkustamista, huomioi erityisesti paastokuukauden jälkeiset pyhät (sokerijuhla ja uhrijuhla) Paikalliset ovat tällöin vapaalla ja matkustavat sukulaisten luo. Tämä vaikuttaa matkalippujen ja hotellien hintoihin ja saatavuuteen. Myös nähtävyydet ja museot saattavat olla ruuhkaisia näinä aikoina.

Tässä on päivämäärät; juhlapyhät Turkissa ja Ramazan paastokuukausi vuonna 2020

1.1. keskiviikko UUDEN VUODEN PÄIVÄ

23.4. torstai LASTEN PÄIVÄ

24.4.-23.5. RAMAZAN paastokuukausi

1.5. perjantai TYÖLÄISTEN PÄIVÄ

19.5. tiistai ATATÜRKIN MUISTOPÄIVÄ / NUORTEN JA URHEILUN JUHLAPÄIVÄ

24.-26.5. RAMAZAN BAYRAMI / ŞEKER BAYRAMI (SOKERIJUHLA)

15.7. tiistai DEMOKRATIAN PÄIVÄ

31.7.-3.8. KURBAN BAYRAMI (UHRIJUHLA)

30.8. sunnuntai VOITON PÄIVÄ / ITSENÄISYYSPÄIVÄ

29.10. torstai TURKIN TASAVALLAN PÄIVÄ

Asiointi virastoissa ja pankeissa

Turkin arkipyhät kannattaa huomioida jos olet suunnitellut asioivasi virastoissa esim. notaari, verotoimisto, tapu-toimisto, sähkölaitos, vesilaitos ym. tai pankissa; virastot ja pankit on suljettu. Tämä myös lisää ruuhkaa arkipyhän ympärillä oleville päiville. Jos asiasi esim. pankissa käynti ei ole kiireinen etkä halua käyttää aikaasi jonottamalla, kannattaa käynti hoitaa jonain muuna päivänä kuin päivä ennen / jälkeen arkipyhän.

Päivä ennen sokerijuhlaa (Ramazan Bayrami) ja uhrijuhlaa (Kurban Bayrami)

Virastot ja pankit sulkeutuvat puolilta päivin edellisenä päivänä ennen näiden juhlapyhien alkua. Eli virallisten asioiden hoitoa ei kannata jättää iltapäivälle 22. toukokuuta tai 30. heinäkuuta.

Paastokuukautta kutsutaan suomen kielellä nimellä Ramadan ja Turkin kielellä nimellä Ramazan. Molempia ilmaisuja käytetään ja molemmat on oikein.

Lue lisää muslimien Ramazan paastokuukauden vietosta täältä.