Onko Turkki turvallinen vuonna 2016

“Voitat todennäköisemmin lotossa tai joudut salaman iskemäksi, kuin kuolisit terroristin räjäyttämään pommiin.”

Englantilaisesta artikkelista suomennettu valaiseva teksti. 

31.3.2016

ONKO TURKISSA TURVALLISTA

Alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista kääntänyt Saara Eber. Alkuperäiseen artikkeliin tästä.

Onko Turkissa turvallista 2016? Kannattaa huomioida seuraavat seikat…

Lontoossa on räjähtänyt pommeja. Peruitko telttaretken Cornwalliin tai risteilyn Norfolk Broadsiin? Birminghamissa on ollut mellakoita. Jätitkö väliin juhlat Blackpoolissa tai peruitko viikonloppumatkasi järvialueelle? New Yorkissa on ollut terrori-iskuja. Luovuitko perhelomasta Orlandossa tai showsta Vegasissa? Pariisissa räjähti pommi. Ovatko viininmaistelumatka Bordeauxiin tai loma Provencessa nyt täysin mahdoton ajatus? Ankarassa ja Istanbulissa on räjähtänyt pommeja. Vältätkö nyt unelmaristeilyä Turkin turkoosilla rannikolla, golflomaa Belekissä tai ostosmatkaa Bodrumissa? On ikävä tosiasia, että terrorismin uhka ja ääriliikkeet ovat nyt kaikkialla maailmassa, niin kuin viimeiset, kamalat iskut Brysselissä jälleen kerran osoittivat.

Mieti riskien mittasuhteet.

Turkki on laaja maa. Se on yli 2,5 kertaa Italian kokoinen ja suurempi kuin Englanti ja Ranska yhteensä. Syyrian raja, missä suurin osa yhteenotoista tapahtuu, on yli 20 tunnin ajomatkan päässä Välimeren ja Egeanmeren rannikon matkailukohteista. Matka Lontoosta Berliiniin on kutakuinkin sama. Hallitukset, armeijat ja tiedustelupalvelut ympäri maailmaa, ei vain Turkissa, ovat päivittäin tekemissä terroriuhan kanssa. Aktiivisuuden kasvun myötä kaikki Euroopan maat ovat nostaneet turvatoimiaan, erityisesti hallintorakennuksissa, suurlähetystöissä, lentokentillä ja joukkotapahtumissa. Turkki ei ole tässä suhteessa poikkeus. Ulkomaalaiset tiedotussivustot neuvovat meitä välttämään laajoja mielenosoituksia ja joukkotapahtumia, varsinkin suurissa kaupungeissa ja pääkaupungeissa ympäri maailmaa. Tämä pätee Istanbuliin, Ankaraan, Lontooseen, Pariisiin, Brysseliin ja kutakuinkin kaikkiin suuriin eurooppalaisiin kaupunkeihin.

Voitat todennäköisemmin lotossa tai joudut salaman iskemäksi, kuin kuolisit terroristin räjäyttämään pommiin.

Kohtaamme riskejä joka päivä, mutta suurin osa meistä päättää olla ajattelematta niitä. Tupakointi kasvattaa selkeästi syöpäkuoleman mahdollisuutta. Autoilijat joutuvat todennäköisesti useaan kolariin elämänsä aikana, joskus kolarit johtavat kuolemaan. Lomallaan skootterin vuokraavat lisäävät loukkaantumisalttiuttaan lomansa aikana. Liika alkoholin nauttiminen paikallisessa baarissa voi johtaa alkoholimyrkytykseen ja elimistön vaaralliseen kuivumiseen, johtaen sairauksiin tai jopa kuolemaan. Nämä ovat päivittäisiä tekijöitä ja realiteetteja ja paljon todennäköisempiä kuolemansyitä.

Älä vältä Turkkia vuonna 2016. Lähde matkalle nauttimaan maan kauneudesta ja taianomaisesta tunnelmasta.

Kyllä, Turkissakin on terroriuhka, mutta niin on kaikkialla. Tule Turkkiin nauttimaan kulttuurista, historiasta, ystävällisistä ihmisistä ja kauniista maisemista. Olet lämpimästi tervetullut ja sinut vastaanotetaan hymyillen, herkullisin ruuin ja mitä monipuolisimmin matkakohtein. Nauti rennosta elämästä, pitkistä kesäpäivistä ja edullisesta hintatasosta.

Vertaa kiinteistöjä

Vertaa