MITEN KORONAVIRUS ON VAIKUTTANUT ALANYAN ASUNTOKAUPPAAN

Miten jo yli vuoden ajan kestänyt COVID-19 pandemia on vaikuttanut Turkin asuntokauppaan?

Asuntokauppa Alanyassa on ollut jopa yllättävänkin aktiivista koko vuoden ajan. Alanyan asuntoja on myyty koronapandemiasta huolimatta. Erityisesti kuluneen talven ja alkuvuoden aikana loma-asuntojen kysyntä ja myyntivauhti kiihtyi huomattavasti ja Alanyan tapu- eli maarekisteritoimisto on ollut ruuhkainen. Oman vaikutuksensa ruuhkautumiseen on toki muodostanut koronasta johtuvat uudet käytännöt; sisään otetaan vain pieni määrä ihmisiä samaan aikaan. Suurin ostajaryhmä on ollut venäjänkieliset asiakkaat.

MYYTÄVÄT ASUNNOT ALANYASSA KORONAVIRUS AIKANA

Myytävät asunnot Alanyassa / Kleopatra Homes

Onko korona-aika vaikuttanut Alanyan asuntojen hintoihin?

Olen saanut paljon kyselyjä onko Alanyan asuntojen hinnat laskeneet koronan vuoksi. Asuntojen hinnat ei ole laskeneet Alanyassa, koska kysyntää on ollut koko ajan. Sekä käytettyjä asuntoja että rakenteilla olevia uudiskohteita on myyty hyvin. Aika uskomatonta, mutta totta, on että osa uudiskohteista myydään loppuun jo ennen kohteen valmistumista. Halutuimmilla ykkösrivin merenrantatonteilla osa asunnoista on myyty jo “offplan”-vaiheessa, eli kun rakentaminen ei ole vielä edes alkanut!

Villojen (omakoti- ja paritalojen) kysyntä on lisääntynyt huomattavasti Alanyan alueella koronasta johtuen. Omalla tontilla, omassa rauhassa ja omalla uima-altaalla oleskelu kiehtoo yhä useampia kerrostaloasumisen sijaan. Näin on mahdollista olla kauempana muista ihmisistä, eikä uima-allasaluetta ja muita yhteistiloja tarvitse jakaa toisten kanssa, joten myös mahdollinen altistuminen koronavirukselle vähenee.

Kysynnän johdosta uusia upeita villoja on rakenteilla ja hinnatkin on erittäin houkuttelevia, alkaen 259.000 euroa. Katso lisää täältä https://www.kleopatrahomes.com/kiinteisto/villat-alanyan-bektaksessa-rabbit-hill/

Myytävät villa Alanyassa

Nyt on erinomainen aika ostaa asunto tai villa Alanyasta ennen kuin hinnat lähtee nousuun! Verrattuna Espanjan hintoihin, esim. Marbellassa villojen hintalapussa on yksi 0 perässä…

Kulunut reilu vuosi on aiheuttanut runsaasti patoutunutta ostohalua ja Alanyan loma-asunnoilla on kysyntää. HUOM MYYJÄT; älkää odottako että korona-aika menee ohi, asuntoja myydään koko ajan ja kysyntää riittää! Otathan siis yhteyttä jos olet aikeissa myydä Alanyan asuntosi!

Miten Turkkiin pääsee korona-aikana?

Finnairin suorat lennot Helsingin ja Alanyan Gazipasan välillä on jatkuneet kerran viikossa 2.8.2020 lähtien. Tulevalla viikolla 19.5.2021 alkaa toinen viikkolento. Kesäkuulle on myynnissä jo useita lentoja / viikko. Toivotan teidät lämpimästi tervetulleeksi tänne aurinkoiseen ja kesäiseen Alanyaan!

Selvitäthän Finnairilta ja vakuutusyhtiöstäsi ajankohtaiset vaatimukset ennen lentoasi.

Mikä on koronatilanne Turkissa tällä hetkellä?

Kolmannen korona-aallon huippu alkaa toivottavasti olla taltutettu. 17 päivää kestävä totaalinen ulkonaliikkumiskielto alkoi Turkissa 29.4.2021 (Ulkonaliikkumiskielto ei koske turisteja.)

Tällä hetkellä ravintolat ja kahvilat on suljettu asiakaspaikoilta, nouto ja kotiinkuljetus on sallittua. Ulkonaliikkuessa on aina käytettävä hengityssuojainta. HES-koodi (turkkilainen koronavilkku) tulee olla jokaisella ladattuna puhelimeen. HES-koodia kysytään mm. pankeissa, virastoissa, ravintoloissa, kauppakeskuksien sisäänkäynneissä ym. paikoissa.

Turkissa on tähän mennessä (11.5.2021) rokotettu 25.290.873 ihmistä, joista 10.599.120 on saanut kaksi rokotetta. Lähde: https://covid19asi.saglik.gov.tr/

Turkin hallitus suunnittelee kolmivaiheista normalisoitumista ensi viikon maanantaista 17.5.2021 alkaen. Tartuntamäärät on laskeneet huomattavasti rajoitusten ansiosta. Toivottavasti pääsemme pian aloittamaan ”uuden normaalin” ja näemme täällä Alanyassa!

Vertaa kiinteistöjä

Vertaa