Vieraskynä – Mitä tehdä Alanyassa

“Mitä tehdä Alanyassa? Eikö aika tule pitkäksi kolmen kuukauden aikana?” Nämä ovat aika usein kysyttyjä kysymyksiä. Kiitos vieraskynäilijöille kun jaoitte kokemuksianne lämpimän ja leppoisan syksyn kulusta Alanyassa.

Alanyan auringosta Suomen räntäsateeseen – Syksy 2017

Tuttavamme kyselevät usein, että eikö aika tule pitkäksi. Mitä tehdä Alanyassa?

Hieman vajaat kolme kuukautta olimme jälleen paossa Suomen syksyistä harmautta nauttimassa auringosta ja hyvästä ruoasta Alanyassa.

Tässä on muutamia poimintoja syksyn kulusta…

Vaikka mukavaa on vain viettää päivää rannalla tai uima-altaalla rentoutuen niin pieni vaihtelu virkistää kummasti.

Vuokrasimme auton ja teimme pienellä porukalla yhden yön matkan Pamukkaleen. Matkan varrella on monia historiallisia vierailukohteita. Kiivaimman turistikauden ulkopuolella majoitusvaihtoehtoja oli runsaasti ja hintataso puolet sesonkiajan hinnoista.

Hetken hengähdettyämme oli toisen matkan vuoro.

Se suuntautui jo hieman jylhempiin maisemiin. Lähdimme aamunkoitteessa ajamaan Mahmutlarin kohdalta vuorten yli kohti Karamanin kaupunkia joka on samannimisen maakunnan hallinnollinen keskus. Matkalla sivuutimme pieniä idyllisiä kyliä. Maisemat olivat huikeat. Korkealla vuoristossa ilma oli ihan erilainen kuin rannikolla. Illalla lämpötila laski vain muutamaan plus asteeseen.Tiet olivat osin kapeita ja mutkikkaita mutta suht’ hyväkuntoisia. Paluumatkan ajoimme toista reittiä eli rannikkoa myötäillen.

Antalyan oopperassa kävimme tällä kerralla katsomassa Aidan

 

Suosittelemme tutustumaan Antalyan oopperan tarjontaan. Lippujen hinnat ovat 20 tai 30 TL ja ne on helppo tilata netin kautta. Pukeutumisen suhteen ei tarvitse kantaa huolta.  Yleisössä on paljon perheitä ja nuorisoa joten pukeutuminen on rentoa ja jopa arkipäiväistä.

Päivämatkat Gazipasaan ja Sideen olivat myös ohjelmassa.

Pidämme puutarhajuhlia ym. muita yhteisiä illanviettoja talomme puutarhassa. Tämän syksyn uutuutena oli granaattiomena- ja appelsiinimehuillat. Omasta puutarhasta saamme tarveaineet kumpaankin herkkuun.

 

Sellainen oli syksy tällä kerralla.

Kevättä odotellen,

Tuula ja Tapio Vantaalta

Vertaa kiinteistöjä

Vertaa