Tuula ja Tapio

Kodin hankinta Alanyan lämmöstä

Turkki oli entuudestaan tuttu lomakohde, mutta emme kuitenkaan olleet ajatelleet hankkia sieltä asuntoa, ennemminkin Espanjasta.

Oulussa pidetyillä messuilla esiteltiin Alanyaa ja sen asuntotarjontaa monen välittäjän toimesta. TV:stä olimme nähneet ohjelman asuntovälityksestä Turkissa ja sen myötä asia oli tullut tutuksi. Kleopatra Homesin ja Sanna Alatalon yhteystiedot saimme Huoneistoketjun edustajalta messujen yhteydessä.

Alanyaan suuntautuneen loman yhteydessä kävimme asuntoesittelyissä eri kiinteistövälittäjien mukana.

Kleopatra Homes täysin suomalaisena toimijana tuntui parhaalta vaihtoehdolta.

Kuunneltuaan toiveemme asunnon ja sen sijainnin suhteen alkoi etsintä Sannan johdolla.. Parina päivänä tutustuimme eri kohteisiin ja löysimme meille sopivan huoneiston. Kauppakirjan allekirjoituksen jälkeen alkoi Sannan työ Turkin viranomaisten kanssa. Sähköpostin välityksellä pidimme yhteyttä ja muutaman kuukauden päästä saimme viestin, että paperit ovat Tapu toimistossa valmiina. Onneksi oli asianhoitaja, joka tiesi miten toimia.

Sannan turkinkielen taidolla ja paikallistuntemuksella oli suuri merkitys myös uutta kotia sisustettaessa. Hänen kanssaan lukuisissa kaupoissa kierrellessä olemme osanneet jälkeenpäin ja ihan omatoimisesti suunnata oikeaan paikkaan niin ruoka- kuin muitakin hankintoja tehdessämme.

Kleopatra Homesin toimistoon on aina ollut mukava pistäytyä vaihtamaan kuulumisia ja vaikkapa nauttimaan kupin Juhla Mokkaa Alanyassa ollessa.

Oman kokemuksemme perusteella olemme kehottaneet tuttaviamme kääntymään Kleopatra Homesin ja Sanna Alatalon puoleen mikäli asunnon osto Turkista kiinnostaa.