Pekka ja Ulla

Ei ikinä Turkkiin!

Ja nyt olemme onnellisia huoneiston omistajia Alanyan Kestelissä! Niin kuin monella muullakin suomalaisella, oli meilläkin negatiivinen asenne Turkin lomailuun. Jo muutamia vuosia aikaisemmin olimme päättäneet, että eläkkeelle päästessämme olisi kiva viettää osa vuodesta ulkomailla. Espanjan aurinkorannikko tietysti ensimmäisenä mielessä. Ensimmäinen tutustuminen Turkin Alanyaan tapahtui 2010 syksyllä, jolloin tapasimme myös suomalaisia kiinteistövälittäjiä. Sanna Alatalo oli juuri aloittanut Kleopatra Homes yrityksessä.

Tuo syksyinen matka muutti ajatuksemme kokonaan. Turkin Alanyassa oli turvallista, hintataso edullinen ja ilmasto suotuisa. Niin päätimme katsella asuntoa Turkin Alanyasta. Seuraavan keväänä palasimme Alanyaan kahden aikuisen poikamme kanssa asuntoja katselemaan. Sannan ammattitaito teki vaikutuksen myös poikiimme.

Keväällä 2012 palasimme taasen Alanyaan, jossa kaikki haluavat osallistua asuntoa ostavan auttamiseen. Näin meillekin kävi, milloin ravintolan henkilökunta, milloin joku muu, tunsi suomalaisen välittäjän ja järjesti meille esittelyjä. Kieliä puhumattomina oli itsestään selvää, että välittäjän tulee olla suomalainen. Ihan hyviä esittelijöitä ja mielenkiintoisia henkilöitä tapasimmekin. Toiveinamme olimme esittäneet, että asunnosta täytyi olla merinäköala, ei kovin kaukana rannasta, vähintään kaksi makuuhuonetta ja mahdollisuus rakentaa asuntoon sauna. Emme halunneet asuntoa keskustassa, mutta hyvät kulkuyhteydet pitää olla, jotta pärjää ilman autoa.

Kestelissä oli alkanut hyvän rakentajan projekti, jota Sanna meille innoissaan esitteli. Talosta oli pystyssä betoniset pilarit ja välitasanteet, kun ensi kerran siihen tutustuimme. Sannalla oli selvä visio, että tämä tässä on teidän asuntonne. Me vieläkin epäröimme ja pähkäilimme, välillä oltiin jo valmiita lyömään kaupat kiinni, mutta sitten rakentajan nopeus yllätti meidät ja emme olleet valmiit niin nopealla aikataululla.

Syksyllä 2012 olimme jo siirtyneet odotellulle eläkkeelle joten menimme Alanyaan pidemmäksi aikaa ja etsimme asuntoa oikein toden teolla. Sanna oli järjestänyt upean vuokra-asunnon meille. Kuljetus oli lentokentällä vastassa ja jääkaappi aamupaloilla varustettuna. Päätimme olla kaksi kuukautta Alanyassa ja rauhassa katsella asuntoja. Sannan meille valitsema asunto oli jo kesällä myyty. Talo, missä Sannan meille valitsema ihanne asunto sijaitsi, oli jo valmistunut pitkälle. Ja kuinka ollakaan, se kauppa joka oli asuntoon tehty, olikin juuri purkautunut. Ja ei kun taasen miettimään asiaa, valvottuja öitä ja pähkäilyä, mutta niin vain kävi, että ennen poislähtöämme olimme allekirjoittaneet ostosopimuksen asunnosta! Varmasti tässä vaiheessa Sannakin jo huokaisi helpotuksesta.

Ja sitten helmikuussa 2013 se ihanin asia, asunnon sisustaminen. Sanna kuljetti ja oli apuna niin huonekalujen, verhojen ja muiden hankintojen kanssa. Aamusta iltaan se meitä kuljetti aina yhtä ”freesinä ja guulina”. Ihanaa kun hän puhuu turkin kielen hyvin, helpottaa asiointeja paljon, koska englantia ei lähellekään kaikissa virastoissa ja liikkeissä puhuta. Kaikki viralliset paperiasiat hoituivat juuri niin kuin pitikin ja ajallaan, sähkö- ja vesisopimukset tehtynä, tili Alanyalaisessa pankissa avattuna, pankkikortti ja salasanat lompakossa, suoraveloitukset sovittuna.

Olemme jälkeenpäin kuulleet monenlaisia tarinoita, esim. asunto ostettu kaksi vuotta sitten ja Tapua (osakekirja) ei ole vieläkään.

Kauppoja tuskin kuitenkaan olisi tehty ilman Sannaa. Sanna on väsymätön asiakaspalvelija, joka vakuuttaa iloisella asenteellaan ja rautaisella ammattitaidollaan. Sannasta tuli meille enemmän kuin kiinteistönvälittäjä ja hänen apunsa ja neuvonsa ovat olleet korvaamattomia matkan varrella.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä asuntoomme ja onnellisia päätöksestämme hankkia se.

Suosittelemme lämpimästi – Sanna osaa hommansa!