Nimim. HKL

Kirjoitan asunnon ostosta Alanyasta. Olin pähkäillyt asunnon ostoa pitkään. Katsonut tv-sarjaa osto tapahtumasta ja selannut nettiä tiheään. Hyvältä kaikki näytti, mutta jos ei tee ratkaisua ostosta, kaikki on turhaa. Pitää tehdä päätös, että nyt ostan.

Olin käymässä viime huhtikuussa ensimmäistä kertaa Alanyassa. Kiertelin kaupunkia ja heti tuli tunne, että täällä on minun toinen asunto.
Eräänä päivänä kävelin rantabulevardilta hotellille sattumalta poikkikadulla osuin Kleopatra Homes asuntotoimistoon. Ei muuta kuin ovesta sisälle. Sanna toivotti tervetuloa, saako olla kahvia vai teetä, minä sanoin, että otan vettä kiitos.
Sanna kyseli mistäpäin haluat, että lähdetään katselee. Sovittiin tunnin päästä aika, että Sanna tulee hakemaan hotellilta. Kierrettiin kolmessa eri kohteessa, juuri ehdittiin takaisin ennen pimeän tuloa.

Sitten alkoi tiukka pohdinta, kun tulin kotiin. Katselin Kleopatra Homesin sivuilta eri vaihtoehtoja. Yhtäkkiä osui silmään Habitat Hill. Ei muuta kuin laitoin Sannalle sähköpostia, että olen kiinnostunut tästä kohteesta. Siitä alkoi sähköpostilla kirjoittelu. Esitin kysymyksiä Sannalle, Sanna sanoi, että niin tyhmää kysymystä ei ole, etteikö hän vastaisi. Sanna laittoi mulle videokuvaa asunnosta viime toukokuussa. Pyörittelin niitä kotona moneen kertaan, mitä enemmän katsoin sitä vakuuttuneemmaksi tulin, että toi on mun asunto. Kysyin Sannalta voiko varata asuntoa pariksi kuukaudeksi. Vähän ajanpäästä tuli vastaus, että kyllä onnistuu.

Sovittiin, että minä tulen Alanyaan heinäkuussa. Sanna oli varannut vuokra-asunnon saman kadun varrelta missä Habitat Hill sijaitsee. Oli vähän enteellistä.
Olin viikon heinäkuussa Alanyassa kierrettiin muitakin paikkoja katsomassa. Iltaisin kävin ainakin kolmeen kertaan katsomassa tulevaa asuntoa. Maanantaina Sanna tuli sovittuun aikaan hakee mua, ja kysyi oletko tehnyt päätöksen. Sanoin Habitat Hill. Sanna totesi, että tämä oli odotettavissa. Ajettiin asunnolle siellä oli rakentaja paikalla, kirjoitettiin paperit ostosta. Sannalla oli paperit valmiina, hän oli ennustanut oston.
Sanna antoi minulle huonekalukaupan osoitteen, ja minä seuraavana päivänä menin ostoksille.
Viikko meni nopeasti, ja kotiin piti lähteä. Äkkiä rahat Alanyaan Sannalle, että hän pääsi hankkimaan Tapua. Kauaa ei mennyt, kun tuli kuva tapusta. Sanna hoiti tehokkaasti asiat.

Syyskuussa menin kahdeksi viikoksi uuteen kotiini. Siellä oli huonekalut valmiina, Sanna oli hoitanut asiat siltä osin hienosti. Sanna oli laittanut kuvia kalustetusta asunnosta jo minulle.
Sanna tuli sovittuun aikaan hakee mua aamulla ja mentiin Metroon ostaa taloustavaroita, auto tuli aivan täyteen, mutta rahaa ei mennyt paljoa.
Sanna hoiti viranomaisasiat todella jämäkästi. Käytiin verotoimistossa, notaarilla, pankissa. Kaikki nämä asiat kuuluu välittäjän toimiin. Voin sanoa, että aivan mahtavasti Sanna toimi näissä asioissa. En liioittele yhtään.
Vakuutukset hoidettiin kuntoon syyskuussa myös, nämä kuuluu välittäjän toimiin. Itse en olisi osannut näitä kiemuroita hoitaa. No ei tarviikkaan. Viime marraskuussa tulin vajaaksi kolmeksi kuukaudeksi Alanyan kotiin. Aivan mahtavaa aurinko paistoi, olo oli virkeä. Hoidettiin Sannan kanssa vielä vesi ja sähkösopimukset kuntoon. Hankittiin Iskan, joka kuuluu uuden asunnon ostajalle.

Lopuksi sanon, jos olet ostamassa asuntoa Alanyasta älä osta kadun mieheltä, ne huijaa sinua.
Osta asunto Kleopatra Homesin Sanna Alatalon kautta. Sanna on tosi jämäkkä, ystävällinen ja luotettava välittäjä. Hän osaa kovistella paikallisia toimijoita ja on kielitaitoinen.
Jos joku minulta kysyy välittäjää Alanyassa, vastaus on Kleopatra Homes Sanna Alatalo.